Romanul s-a nascut smecher

26 04 2011

Inainte sa plece din tara, Mimi cea revoltata de apa minerala scumpa din Frankfurt s-a uitat sa vada cat costa cea romaneasca.

In Otopeni banala Dorna de 0.5l iti scotea din buzunar 10 lei. Daca insistai cu cautarile gaseai si cu 8 lei.

Mimi a ramas profund impresionata de avantul romanesc de aliniere la standarde occidentale 😀


Acțiuni

Information

13 responses

27 04 2011
Lup Alb

Vezi, de asta ocolesc eu Otopeni-ul.
Prefer sa fac mii de kilometri cu masina.
Mai ales ca , din greseala, acum cativa ani am condus pe cineva la avion la Schwechat…..Si sunt un om cu ficatul sensibil….:D

28 04 2011
lb

Mimi, vad ca ai ramas la tema apei minerale. Daca asta ar fi principala problema a lumii, ce bine ar fi… Ar trebui doar sa nu uit sa imi iau apa inainte sa plec la aeroport. Dar…

29 04 2011
mimi

@lb, din fericire eu nu mi-am propus sa rezolv principala problema a lumii sau vreo alta mai minora, ma mir doar de modul in care se comporta niste oameni.
iar daca zbori pe un aeroport pe care ai de asteptat vreo 4-5 ore pana la urmatorul zbor apa de acasa nu te ajuta cu nimic, nu?

29 04 2011
mimi

@lup alb, eu nu prea am de ales asa ca doar ma mir. trebuie insa sa recunosc ca aripa noua a OTP-ului arata bine.
Cu exceptia faptului ca au facut porti care au doar 12 scaune si le folosesc pt zboruri cu avioane de 33 de randuri totul e ok 😀

29 04 2011
lb

nu te supara, dar eu tot nu inteleg in totalitate mirarea asta a ta si, de dragul discutiei, voi continua cu alte argumente:

a te mira ca apa e de 4-5 ori mai scumpa pe aeroport e ca si cum te-ai mira ca apa e scumpa la intercontinental, cand peste drum ai o dugheana unde ea e mult mai ieftina. totusi, sunt unii care aleg sa mearga la intercontinental.

avionul e un mijloc de transport pe care nu si-l permite oricine. in jurul aeroporturilor s-au creat niste ecosisteme care profita de pe urma serviciului pus la dispozitie de companiile aeriene. (probabil ca nici taxele pe care trebuie sa le plateasca pentru a fiinta intr-un aeroport nu e foarte mic, dar la fel de probabil e ca nu e asta principalul motiv pentru care preturile produselor sunt mari).

29 04 2011
mimi

@lb, tu realizezi ca din Europa pana in State unicul mijloc de transport este avionul, nu? Vorbim de monopol nu de alegere. Ca eu nu aleg sa ma plimb cu avionul pt ca mi-e greata de tren sau autobuz, eu ma vad nevoita sa petrec cate 20 de ore prin avioane si aeroporturi pentru ca, oroare, imi este dor de familia mea.
Si comparatia am facut-o cu aeroportul din Seattle unde apa e in jur de 1,50$ si daca nu vrei sa platesti banii acestia poti oricand sa folosesti una din numeroasele tasnitoare (pe care le gasesti pe orice aeroport respectabil din State).
Chiar si in aeroportul din Londa, intre noi fie vorba un aeroport f scump, gasesti o tasnitoare daca nu ai chef sa dai 1 lira pe apa (sticla de 750 ml parca).
Mirarea vine din nesimtirea celor care comercializeaza apa in aeroportul din Frankfurt si in cel din Bucuresti.
Doar pt ca tu nu ai intalnit alternative decente nu inseamna ca ei nu sunt nesimtiti si ca trebuie sa arunci cu argumente pseudo-economice pentru a explica nesimtirea in forma ei pura.

29 04 2011
lb

mimi, nu e ca si cum ai face drumul evropa-state de 30 de ori pe luna, cum nici la restaurant nu te duci zilnic.
si pe otopeni gasesti apa la chiuvetele de la toaleta. sunt sigur ca e la fel de sanatoasa ca aia de la robinetul din oras. nu am vazut pe nimeni sa lesine de sete pe aeroport.

si, apropo, vezi ca pe otopeni exista un magazin billa. e situat la parter la sosiri internationale. preturi aproape decente nu doar pt apa, ci si pt biscuiti, fursecuri, cornuri cu ciocolata, bomboane, fructe, etc. il poti incerca data viitoare cand vii acasa. asa ca nu, romanii nu s-au nascut smecheri. poate doar nitel dezinformati 🙂

30 04 2011
Pen

Problema este ca apa la sticla pe care „cei care-si permit” platesc sume ridicole provine cam din aceeași teava ca cea de la tasnitoare. Sper ca nu avem pe aici persoane care își imagineaza armate de alpinisti in pufoaice cioplind vasnicii ghetari ai Islandei si punând câte un turture in sticlele de -viitoare- apa?!

Anyways, eu sunt unul din aia care prefera sa între in bodega din fata Interului… Asa, ca sa fac o „aroganta” :))

2 05 2011
mimi

lb, si daca mi-as permite sa calatoresc lunar tot nu vad de ce tb sa fiu escrocata. permite-mi sa ma indoiesc de calitatea apei la chiuveta. in aripa noua a Otp nu era nici un magazin Billa. Si oricum ideea e sa nu ma plimb tot aeroportul dupa o sticla de apa la un pret decent. Dupa cum ti-am spus deja, pe aeroportul din Seattle apa e mai ieftina. E mai scumpa ca in supermarket insa doar cu vreo 50% nu cu vreo 400% ca in Ro.

2 05 2011
mimi

@ Pen, exista o mica diferenta, cea imbuteliata e in general filtrata mai bine. cel putin asa sper 😀

2 05 2011
lb

Mimi, eram destul de sigur ca acum o sa vrei sa vina cu sticla de apa ieftina dupa tine si sa te roage sa o cumperi. Nu se poate chiar asa. Nu e in aripa noua, e in aia veche. Trebuie sa faci un mic efort si sa ai putina bunavointa.
Nici in Sahara nu umbla beduinii cu plosca dupa tine. Traim intr-o lume imprefecta, get used to it.

Apa de la robinet e la fel ca aia care ar curge la o eventuala tasnitoare. Nu cred ca or sa traga aia o teava din Brasov pentru tasnitoare, tot din teava aia de apa care se duce si la toaleta o sa curga.

Inainte sa stiu de Billa, veneam cu o sticula ta 0.5 la aeroport si o aruncam inainte de check-in. Sunt de acord: asta nu e varianta perfecta. Ce vreau sa zic e doar ca exista posibilitati pentru oricine (si pentru ala care e obisnuit cu pretul de la Intercontinental, si pentru cei care facem cumparaturile din magazine de tip supermarket, gen Billa si pentru cei care umbla doar cu banii de avion in buzunar si nu isi mai perimit nimic altceva). Si cred ca nu poti sustine contrariul decat daca esti rauvoitor.

2 05 2011
mimi

Lb, daca tie ti se pare normal sa ti se vanda apa la un pret de 5 ori mai mare este problema ta, de fapt nu e nici o problema, nu?
Pe mine ma deranjeaza un adaos de 400%. Atat tot. Daca nu poti intelege si accepta ca unii oameni si-ar dori sa fie tratati daca nu corect, macar nu aberant de nesimtit, este alegererea ta. Ti-as ramane insa recunoscatoare daca nu ai incerca sa ma convingi ca tb sa vin cu apa in bagaj la aeroport sau sa ma invart peste tot sa gasesc niste apa la un pret decent.
In plus, nu inteleg de ce insisti sa ma convingi ca apa de la tasnitoare este la fel cu cea de la chiuveta? Ai vreo dovada? Ti-a trecut prin minte ca desi provin din aceeasi sursa cea din tasnitoare ar putea avea un filtru in plus in interiorul tasnitorii?
De ce insisti sa sustii ceva ce nu poti dovedi cu fapte si nu accepti ca poate lucrurile nu stau chiar asa?

4 05 2011
lb

Iti spuneam doar ca preturile de la restaurantele cu s(h)til sunt acelasi ca cele de pe aeroport si ca ai alternative la ele (inclusiv de alea cu adaos comercial normal). Nu incerc sa te conving de nimic. Nu am nicio dovada ca in Seattle nu s-au inventat tasnitorile cu filtru (probabil nici nu e nevoie pentru ca, din nou, probabil apa din oras nu e de calitate proasta asa cum e in Bucuresti, deci compari mere cu pere am incheiat paranteza).

Ca sa nu schimbi mottoul blogului din „mimi se mira” in „mimi se enerveaza” o sa imi cer scuze ca te-am contrazis si iti promit ca nu o sa se mai repete.
De fapt ceea ce m-a deranjat a fost titlul articolului, care e exagerat (nepermis) de cuprinzator.

Lasă un comentariu