Mimi a citit-o si pe asta

29 04 2009

Scrie negru pe alb ca in urma unui sondaj realizat de UE, romii din Romania se simt mai putin discriminati decat cei din Bulgaria, Polonia, Grecia, Ungaria sau Slovacia.

Ce nu poate Mimi sa inteleaga este cum se poate asta, pentru ca nu exista roman care sa nu aiba prejudecati in legatura cu etnicii romi.

Copiii sunt amenintati cu tiganii daca nu mananca tot, standardul de extrema putoare e dat de aceiasi romi, iar orice grup format din acesti etnici a „iesit la furat” probabil.

De ce nu se simt oamenii acestia disciminati?

Doar pentru ca romanii se multumesc cu strambatul din nas/injuratul si nu recurg la acte violente impotriva tiganilor,  nu insemna ca discriminarea nu exista.


Acțiuni

Information

7 responses

29 04 2009
Liar

poate e un indicator care ne arata de ce romii s-au simtit atat de bine aici la noi. si nu in bulgaria sau ungaria.
sau poate ca ne spune cum romii considera rromania ca fiid patria mama.
sau poate romii (un mare procent, nu toti) din romania nu sunt atat de educati incat sa inteleaga discriminarea ca si fenomen/concept.
dar sunt sigur ca si mimi (ca si toti sociologii care au citit stirea) pot dormi linistiti diseara pentru ca majoritatea rromilor au raspuns la chestionare din spania sau italia. it’s all good!

29 04 2009
Lupul Alb

Din punctul meu de vedere i-as alinta chiar. As face un barter cu Germania si as face trade 1/1 cu nemti. Ba chiar as gazdui un neamt la mine.

29 04 2009
mimi

cred ca respondentii la chestionar nu stiu ce inseamna discriminare. considera ca doar pentru ca romanii nu procedeaza ca italienii inseamna ca sunt toleranti.
desi nu e cazul.

29 04 2009
mimi

ar fi perfect. sunt convinsa ca nemtii ne vor privi cu duiosie si afectiune si ne vor trece pe toti la munca silnica, facand in 10 ani din Romania o tara occidentala.

30 04 2009
Lupul Alb

Exact asta si urmaresc. Sau sa le declaram razboi si sa ne lasam ocupati. Si civilizati.

30 04 2009
mimi

crezi ca ar reusi? 😀

2 05 2009
lup alb

Tare mi-e teama ca s-ar romaniza in cel mult 6 luni. Dar mi-ar oferi un motiv solid in plus sa lichidez totul si sa ma transfer la Viena.

Lasă un comentariu